Amanda ontdekt Bali als eiland en ultieme surfspot


Surfen in Bali

Mijn naam is Amanda en ik ben naar Indonesië geweest voor een fantastische reis. Het hoogtepunt was Bali. Voor veel mensen is Bali een strandvakantie maar voor mij zoveel meer! Van natuur, cultuur tot aan heerlijk eten. Je vindt op Bali alle ingrediënten die je nodig hebt voor een super vakantie! Ik had mijn vakantie zo ingedeeld dat ik tijd had om het eiland te ontdekken, waar ik ook heerlijk heb kunnen uitrusten en veel heb kunnen surfen. Want surfen in Bali kan maar al te goed!

Een van de gezellige surfstranden van Bali

Bali als eiland

Wie al eens in Bali geweest is, kan beamen dat het meeste vervoer per scooter gebeurt. Vooral op de drukke plaatsen word je soms letterlijk van je sokken gereden en moet je echt opletten waar je loopt! Wanneer je voor het eerst in Bali bent, zul je dan ook je ogen uitkijken van het verkeer.
Ga je zelf met een scooter het eiland verkennen, let dan heel goed op want over het algemeen rijdt iedereen dwars door elkaar.

Er zijn een aantal erg drukke en toeristische plaatsen op het eiland. Zoals Kuta, Seminyak en Ubud. In Kuta en Seminyak komen de mensen echt voor het strand. Hier zie je dat de laatste jaren veel gewerkt is om de plaatsen wat te moderniseren. Zo’n 10 jaar geleden vond je hier nog niet de grote moderne shoppingmalls en zaten er gewoon nog gaten in de grond, zonder putdeksels. Nu is dat allemaal erg veranderd en modern geworden.

Ubud ligt meer het land in, mensen gaan hierheen voor het monkey forest, hier lopen veel Makaken (apen) los. Zelfs zo los dat ze op je hoofd gaan zitten en als je niet oplet ook nog eens alles van je stelen. Ubud staat ook bekend om de vele rijstvelden en  mooie natuur. Het is in de binnenlanden van Bali werkelijk prachtig!

Roadtrip Bali

Zoals al eerder gezegd, vervoeren mensen zich hier op Bali vaak met de scooter. Dit is makkelijk rijden door alle smalle straatjes in de drukkere gebieden. Het is zeker aan te raden om een roadtrip door Bali te maken en niet maar op één plek te blijven. Er is immers zoveel moois te zien. Bijna alle plekken zijn wel goed bereikbaar, dat scheelt een hoop. Zo kun je starten in Kuta, dan doorrijden naar Ubud en onderweg stops maken bij prachtige watervallen, tempels, rijstvelden en vulkanen. Vanaf Ubud kun je weer naar het noorden rijden, naar de kust.

Wanneer je dit doet kom je langs Besakih. Hier staat de grootste en zogenoemde moedertempel van Bali. Elke Balinees moet deze tempel een keer in zijn/haar leven bezocht hebben. Let wel op, waar het er bij de meeste tempels in Bali gemoedelijk aan toe gaat, is dat hier het tegenovergestelde. De bewoners willen veel geld verdienen aan de toeristen, waardoor ze hun eigen regels opdringen. Zo moet je bijvoorbeeld al entree betalen om over de weg te rijden bij Besakih, vervolgens willen ze dat je verplicht een gids van daar meeneemt de tempel in (betaald). Daarna komen ze ermee dat je een sarong moet aanschaffen, (deze kun je bij andere tempels gewoon even lenen) en ten slotte komen de kinderen nog wierook stokjes en offertjes aan je verkopen. Neem je geen gids dan worden ze boos. Maar laat je als toerist niet in de maling nemen hierdoor en ga gewoon de tempel op eigen houtje in of betaal niet teveel!

De Besakih Tempel

Vanuit Besakih rijd je omhoog de kust tegemoet,  je kunt op een aantal plaatsen heel mooi duiken en snorkelen zoals in Ahmed, Sanur en Candidasa.

Surfen in Bali

Surfen in Bali kan op verschillende plekken. Zo kun je bij Kuta beach overal op het strand surfboards huren. De golfen waren aardig hoog in Kuta beach. Mijn eerste ervaring met surfen was best heftig vond ik. Maar na een tijdje lukte het mij dan toch om te blijven staan op mijn board, yes!! Nu begon ik het surfen pas echt leuk te vinden. De beste maanden om te gaan surfen op Bali zijn eigenlijk de maanden juni, juli en augustus. Voor de gevorderde surfer die meer uitdaging zoekt zijn Canggu en Pedang Pedang de betere surfplekken.

Zoek je echt hoge golven? Ga dan surfen bij Uluwatu, met soms wel golven van 3 tot 4 meter. Ook heb je daar een van de mooiste tempels van het eiland, waar tegenwoordig Makaken de baas zijn.

Amanda aan het surfen in Bali

See you on the board!;)

Amanda, van Justmytravel

 

 

Share :
Related Posts

Leave Your Comment