De Beach clean-up – ook dát is de SurfVillage Ericeira


Tavaha! Deze Scandinavische term staat voor het nemen van verantwoordelijkheid voor het gebruik van het strand.

Surfen is een passie die steeds populairder wordt. Meer en meer mensen surfen, meer en meer mensen gebruiken dus het strand en de oceaan. Helaas betekent dit ook dat de stranden steeds meer vervuild raken. Gelukkig zijn er mensen die dit erg aan het hart gaat en dus zijn er steeds meer initiatieven om de stranden schoner te houden. Dit doen ze ook in Portugal!

SurfaWhile Beach cleanup5

De SurfVillage in Ericeira organiseert elke week op vrijdag – na het volleybal toernooi – een Beach clean-up. Met een team van zo’n 25 man wordt in 30 minuten het strand Foz do Lizandro schoongemaakt. In teams van 2 ga je, met speciale handschoenen en een vuilniszak, het strand af om plastic, papier en andere rommel te verzamelen.

SurfaWhile Beach cleanup1

SurfaWhile Beach cleanup2

Ook in Camp Moinhos staat de Beach clean-up op het programma. Zij gaan elke week naar Praia do Matadouro, het strand waar zij normaliter surfen. Ook hier gaan ze te werk in teams van 2.

Wat ons zo erg aanspreekt is het realiseren van wat je zelf voor ‘schade’ aanricht bij het gebruik van het strand. Een stukje plastic laten vallen hoeft helemaal niet expres te gaan, maar het gebeurt wel. Door middel van dit initiatief, en ook vele andere soortgelijke initiatieven, worden de stranden van Ericeira schoner gehouden. Tevens zullen de gebruikers zich meer bewust worden van de ‘nadelen’ van het gebruik van het strand en de oceaan.

Oh, en de vuilniszakken waarin het afval wordt verzameld worden gerecycled, ze worden gebruikt voor de afvalemmers op de toiletten in de SurfVillage.

Wil jij meer weten over de SurfVillage in Ericeira? Klik dan hier.

SurfaWhile Beach cleanup3

SurfaWhile Beach cleanup4

 

Share :
Related Posts

Leave Your Comment