Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten 4.8 /5

The SurfaWhile Covid-Update

Dit document zal regelmatig worden geüpdatet. Wij vragen je alleen telefonisch contact op te nemen indien strikt noodzakelijk.

Laatste versie: 29 maart 2021

Beste boeker,

Goed nieuws – is de situatie ter plekke niet veilig? Dan krijg jij je geld terug. Bekijk direct ons hele aanbod van de beste surfvakanties.

Hoe gaan wij om met Covid-19

Plezier tijdens jouw vakantie is belangrijk, veiligheid nog net wat belangrijker. Naast het surfen willen wij ook dat je onbezorgd op vakantie gaat betreffende het coronavirus. Daarom garanderen we jou dat jij je geld terugkrijgt op het moment dat het ter plekke niet veilig is.

Dit betekent dus dat jij nu gewoon een surfvakantie kunt boeken want als het niet verantwoord is om deze surfvakantie te genieten, zul je je geld terugkrijgen.

De 3 scenario’s:

We maken onderscheid tussen de volgende 3 scenario’s:

  • De situatie ter plekke of de reis naar jouw bestemming is onveilig: indien het niet verantwoord is om naar jouw bestemming te reizen (en je dit via ons hebt geboekt) of de situatie ter plekke is niet veilig, zul je een volledige restitutie van de reissom ontvangen.
  • Een positieve Covid-test of verplichte thuisquarantaine: met een annuleringsverzekering ben je in een aantal gevallen verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden, zoals een positieve Covid-test. Op deze pagina vind je meer informatie over de verzekering die wij aanbieden via onze partner De Europeesche Verzekeringen.
  • De accommodatie blijft gesloten: in dit geval zul je een volledige terugbetaling van de betaalde reisgelden ontvangen.

Indien onze partner(s) op hun eigen bestemmingspagina andere regels hebben opgesteld (in de box ‘Goed om te weten’) dan zullen die gelden voor die desbetreffende reis.

Hoe zit het met reizen naar mijn vakantiebestemming?

Op het moment van schrijven hebben zo goed als alle landen wereldwijd een ‘oranje reisadvies’ (of rood). Dit betekent dat je sterk wordt aangeraden alleen te reizen als dit strikt noodzakelijk is.

Via SurfaWhile boek jij jouw surfvakantie – het zogeheten landarrangement. Voor in de zomer bieden we ook busreizen aan naar Frankrijk en Spanje maar daar buiten boekt men zelf het vervoer. De reiziger is zelf verantwoordelijk om aan de lokale eisen betreffende het in- en uitreizen te voldoen.

PCR-testen en vaccinatiepaspoort

Het is niet ondenkbaar dat – ten tijde van jouw vakantie – je een negatieve PCR-test dient te overleggen bij aankomst op jouw bestemming, evenals bij terugkomst in Nederland.

Wij houden de informatie omtrent vaccinatiepaspoorten scherp in de gaten en zullen het hier vermelden zodra daar een update over is.

Welke gezondheidsmaatregelen gelden er ter plekke?

Graag verwijzen we je naar de website van Nederland Wereldwijd – Reisadviezen, afkomstig van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de info die het meest up-to-date is.

Het ik een negatieve test nodig als ik terugreis naar Nederland?

De Rijksoverheid eist op het moment van schrijven een Negatieve PCR-test zodra je Nederland binnen reist. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit voor de komende maanden hetzelfde zal zijn. Het laatste nieuws daarover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Hoe regel ik een PCR-test op mijn vakantiebestemming?

Momenteel zijn wij bij onze partners ter plekke aan het inventariseren hoe het zit met lokale testen. Zodra jij op vakantie gaat, zullen wij of onze partner jou hierover van informatie voorzien.

Kan mijn reis doorgaan?

In principe is het antwoord hierop ‘ja’. Indien de organisator van de reis de geboekte onderdelen niet kan uitvoeren, laten we je dit zo snel mogelijk weten, maar over het algemeen zijn al onze partners goed voorbereid op de lokale maatregelen. Zodra wij een reis moeten annuleren, zullen we direct contact met u opnemen. U hoeft hierbij niet bij ons aan te kloppen, want zodra wij meer informatie hebben, zullen we u direct – per email – benaderen.

Ik voel me niet op m’n gemak om te gaan – kunnen jullie iets voor me doen?

Indien jij uit eigen beweging besluit om jouw reis niet door te laten gaan, doen wij graag ons best om te overleggen met de partner of we jouw reissom kunnen omzetten in een reistegoed voor een later moment. Hier kunnen we echter geen garanties in maken.

Ik heb nog geen idee wanneer ik zou kunnen/willen.

De meeste accommodaties zullen hier flexibel mee omgaan, zodat jij dit jaar, maar (vaak) ook volgend jaar naar diezelfde accommodatie kunt gaan.

Ik moet de tweede betaling van mijn reis nog doen, maar verwacht dat deze niet doorgaat.

Zolang een reis niet geannuleerd is, dient deze betaling gewoon plaats te vinden. Indien u deze tweede betaling niet doet, hebben wij het recht uw reis te annuleren, waarbij de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden van kracht zijn.

Contact met SurfaWhile

Indien hier nog vragen over zijn, willen we u verzoeken om contact op te nemen via info@surfawhile.com (waarbij ook het factuurnummer wordt vermeld). Wij doen onze uiterste best om hier zo snel mogelijk antwoord op te geven, maar gezien de drukte kan dit soms net iets langer duren dan wat u van ons gewend bent. Dank voor uw begrip.