De beste surfkampen in Europa voor de zomer van 2019


SurfaWhile surfing 2019

De beste surfspots van Europa in 2019

Aankomende zomer belooft het weer een fantastisch surfseizoen te worden aan de Europese stranden. Voor SurfaWhile is dit dus de hoogste tijd om op een rijtje te zetten waar jij het beste naar toe kunt gaan. In dit overzicht richten we ons op Frankrijk, Spanje en Portugal, met aanbod van surfers van alle niveau’s. En zoals jullie weten, SurfaWhile helpt jou aan de surfvakantie die het beste bij jou past. Mocht jouw ideale surfvakantie niet in dit overzicht staan, neem dan contact met ons op en we helpen je alsnog graag verder. Uiteraard heb je ook de optie om het formulier surfvakantie op maat in te vullen, waar je jouw eigen surfvakantie vorm kunt geven. Onderaan deze pagina vind je ook de links naar onze algemene informatiepagina’s met Frankrijk, Spanje en Portugal als bestemmingen.

Surfing in Spain SurfaWhile

Surfkamp in Spanje

1. Surfen in Oyambre

Net zoals vorige jaar is dit, wat ons betreft, de plek waar je aankomende zomer het beste kunt surfen. De omstandigheden in het water, de prachtige omgeving en het vele groen maakt Oyambre tot een van de beste surfplekken van Spanje. Het verblijf vindt plaats in een mooi Glamping surfkamp, of ga voor de gezellige tipi-tenten. Surfen in Noord-Spanje staat bekend om haar omstandigheden die ideaal zijn voor beginners, maar ook voor surfers met meer ervaring is hier genoeg te doen, ook rondom Oyambre.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Star Surf Camp

More information: Dreamsea Surf Camp Glamping

2. Surfen in Loredo

Na Oyambre is dit de beste plek om te gaan surfen in Noord-Spanje. Naast Loredo ligt Somo, een typisch Spaans stadje met lekker eten, uitgaan en veel vermaak. Deze twee plekken delen een ruim strand, met een prachtige baai die ideaal is voor de beginnende surfer. In Loredo kun je kiezen voor een groot surf house of een verblijf in het surf hotel, op 5 minuten lopen van de zee.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Maart – November, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Latas Surf House

More information: Latas Fin House (hotel)

3. Surfen in San Sebastian

Wist jij dat je op dit prachtige stadsstrand perfect kunt surfen. De stad is ook de ultieme plek om Spaans te leren, vooral tussen april en oktober erg popular. Via SurfaWhile kun je er zelfs voor kiezen om een cursus Spaans leren en surfen te boeken in San Sebastian, dé ideale combinatie dus!

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open hele jaar, juni – september beperkt beschikbaar

Meer informatie: Spaans leren in San Sebastian

Surfing in Portugal SurfaWhile

Surfkamp in Portugal

1. Surfen in Caparica

Zo’n 10 kilometer ten zuiden van Lissabon vind je Caparica, een van de beste spots van Portugal om te surfen. In en rondom Caparica zijn er tal van surfspots, waardoor je dagelijks naar een strand kan gaan met de ideale omstandigheden voor jouw niveau. Via SurfaWhile kom je terecht bij een fantastisch surf house, waar de gezelligheid centraal staat. En een uitstapje naar Lissabon is ook altijd een optie, ideaal dus.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Februari – November, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Gota d’Agua Surf House

Meer informatie: Gota d’Agua Suites, Caparica (ideaal voor koppels)

2. Surfen in Ericeira

Wil jij echt goed leren surfen en ben jij ook op zoek naar een feestje voor 1-2 keer in de week, dan zit je goed in Ericeira. Op een uur rijden van Lissabon vindt je dé surfhoofdstad van Portugal, waar we verschillende surf huizen aanbieden. Een van deze surf huizen, gloednieuw en eind 2018 pas opgeleverd, is het meest luxe surf house wat er qua aanbod in Europa beschikbaar is. Dit is zeker het checken waard! Ook kun je naar het pittoresque surf house in het centrum van Ericeira, wat een zeer persoonlijke sfeer met zich meebrengt.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Maart – November, beperkt beschikbaar

Meer informatie: Lapoint Surf Camp Quinta

Meer informatie: Magikvanilla Surf House

3. Surfen in Alentejo

Alentejo wordt door velen gezien als bijzonderste regio van Portugal. De omgeving is kleurrijk, er is een hele hoop natuur en de lokale keuken is erg smaakvol. De kustlijn is overigens hetgeen wat de meeste mensen het meeste bijblijft, met verblijf in een gezellig surfkamp of de luxe Glamping Plus. Hier moet je een keer geweest zijn.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Dreamsea Surf Camp Alentejo

Meer informatie: Dreamsea Surf Camp Tocha

4. Surfen in Porto

Op een steenworp afstand van de tweede stad van Portugal liggen een aantal goede surfstranden. Veel mensen vinden het erg leuk om een surfvakantie te combineren met een stedenbezoek, en in het noorden van Portugal zit je helemaal goed. Het surf house in Valadares is kleinschalig en staat bekend om de persoonlijke aandacht.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open April – Oktober, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Salty Surf Lodge Porto

Surfing in France SurfaWhile

Surfkamp in Frankrijk

1. Surfen in Moliets

Al sinds jaar en dag is Moliets een van de bekenste surfspots van Frankrijk. Op de gezellige camping Les Cigales zijn een aantal surfkampen terug te vinden, welke allemaal net iets anders zijn aangekleed, maar allemaal over een goede surfvibe beschikken. Verblijf in een leuk surf kamp met veel optredens, of ga voor een verblijf in luxe. In alle gevallen zul jij een hele leuke surfvakantie hebben.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Dreamsea Surf Camp

Meer informatie: Star Surf Camps

2. Surfen in Vieux-Boucau

Vieux Boucau ligt vlak onder Moliets en beschikt over omstandigheden zeer toegankelijk zijn. Direct achter de duinen liggen zowel een Nederlandstalig surfkamp als een internationaal surfkamp, voor ieder wat wils dus. In het stadje zijn er een aantal leuke barretjes en restaurants, dus ook wanneer er niet gesurft wordt, is er nog van alles te doen.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Juni – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Brunotti Surf Camp (Nederlandstalig)

Meer informatie: Planet Surf Camp (internationaal)

3. Surfen in Mimizan

Al enkele jaren is Mimizan af van het imago ‘feest-oord’ en dat is te merken. Er zijn een aantal kwalitatief zeer goede accommodaties bijgekomen en het blijft qua omstandigheden natuurlijk dé surfhoofdstad van Frankrijk. Voor de yoga-liefhebbers raden wij deze gave surf lodge aan.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open April – November, beperkt beschikbaar

Meer informatie: Single Fin Lodge

Meer informatie over surfen in Europa

  1. Surfen in Frankrijk
  2. Surfen in Spanje
  3. Surfen in Portugal
Share :
Related Posts

Leave Your Comment