SurfaWhile Experiences: Janne gaat surfen op Fuerteventura – deel 2


Na een weekje te hebben gesurft bij het fantastische surf house in Caparica, Portugal, vloog ik naar Fuerteventura. Ik wilde altijd al eens naar de Canarische Eilanden en eindelijk ging het gebeuren! Op Fuerteventura ben ik naar het surf house van Star Surf Camp gegaan en ik kreeg hier zeker geen spijt van! Hier deel ik enkele van mijn ervaringen en geef ik je een aantal handige tips voor als jij naar Fuerteventura komt.

Surfen op Fuerteventura

Op donderdag had ik geen surflessen en ben je zogezegd vrij om te doen wat je wilt. Dit keer was het ontbijt niet bij Julie maar bij Ocean Daily, een leuk hip koffietentje naast de Star Surfshop. Ik kreeg een glazen potje met yoghurt en muesli, een sapje, koffie en een croissantje met zoet of hartig. Goed ontbijtje dus! Voor mij was het een relaxed dagje bij het zwembad en ik ben even naar het strand geweest tegenover het appartementencomplex. Aan het einde van de middag werd er weer een activiteit georganiseerd vanuit Star Surf. Het was een twee uur durende vulkaanwandeling. Het is goed te doen en niet zo’n steile klim als het lijkt. Het uitzicht is fascinerend! Echt de moeite waard! De zonsondergang is onwijs mooi om te zien vanaf de vulkaan, wel opschieten anders moet je in het donker naar beneden. Ook vanavond was er geen gezamenlijk diner en had je dus de keuze om ergens wat te gaan eten of om zelf te koken. Samen met Jan, een medewerker van Star Surf, hebben we leftovers gegeten. Nog even gezellig met de andere gasten gezeten en daarna lekker naar bed, want morgen heb ik alweer mijn laatste surfles…

Mijn surfles was in de middag gepland, waardoor ik de ochtend en de middag de tijd had om zelf wat te doen. Ontbeten met de gasten bij Ocean Daily. Ik heb geluncht met mijn kamergenootjes bij de burgerbar. Ik nam de quinoaburger, die niet op de kaart staat maar wel erg lekker is. Om vier uur had ik mijn surfles van Thaila. Ook hem kende ik al uit Oyambre, waar Star Surf een van zijn andere surfcamps heeft zitten. Thaila legt alles heel goed uit. Hij vertelde over de regels van het surfen, beschreef de surfcondities en waar de rip’s zaten. Thaila is iemand waarvan je zeker weten je eerste surfles wilt hebben, daarom vond ik het misschien wel jammer dat ik hem niet op dag 1 heb gehad. Teruggekomen bij de appartementen heb ik mij klaar gemaakt voor het laatste gezamenlijke avondmaal. Dit was een barbecue op het dak van een hotel in El Cotillo. Heel gezellig en lekker eten! Ook voor vega’s is er genoeg keuze. Na het avondeten nog naar Coyote Bar geweest en daarna lekker mijn bed ingedoken!

Meer weten of dit surf house? Klik hier

Zaterdag, mijn laatste dag alweer… Samen met Vera en Jan gebruncht bij Ocean Daily. De Chicken Licken is echt een aanrader;). In de groepsapp werd een event aangekondigd van het Canarias Surf Film Festival in de avond. We zijn met een groepje in de auto van Jan (thanks Jan) naar Corralejo gereden. Hier hebben we een leuk restaurantje, waar ik helaas de naam niet meer van weet, uitgekozen en heerlijk tapas gegeten voor maar tien euro. Na het eten hebben wij de auto weer gepakt en zijn we naar het film festival gereden. Een bijna gratis festival, want de entree was maar twee euro. Hier werden vier korte docu’s laten zien over surfen, heel vet om dit te mogen meemaken. Na het filmfestival terug gereden naar El Cotillo en hier nog een laatste drankje gedaan bij Coyote bar.

Zondag, tijd om te gaan. Ik had nog veel langer willen blijven! Wat is de sfeer hier super fijn en relaxed… Hele aardige mensen en sowieso een big shout out naar de crew en in het speciaal: Julie, die altijd bereikbaar is voor het beantwoorden van vragen en nuttige tips heeft! Bij Julie kun je eventueel een ‘taxi’ regelen voor 40 euro, scheelt toch wel wat met de normale taxi.

Aangekomen op het vliegveld voelt het toch wel moeilijk om na twee weken surfen en vakantie te hebben gehad, terug te gaan naar Amsterdam (en de kou). Star Surf op Fuerteventura is zeker een aanrader en ik ga absoluut nog eens terug! De surfcondities zijn er het hele jaar door goed voor beginners maar ook voor pro’s. Ik heb hier echt een top tijd gehad. Ik keek er tegenop om alleen te gaan, maar vanaf moment één bij binnenkomst was ik dat alweer helemaal vergeten. Je ontmoet zoveel leuke mensen, je bent nooit alleen en iedereen staat open voor een praatje. Ik heb fijne vriendschappen gemaakt en wie weet zal ik met hen nog eens een surftrip maken, terug naar Fuerteventura…

Janne

Meer weten of dit surf house? Klik hier

Mijn tips voor als je gaat surfen op Fuerteventura

  • Heb je een rijbewijs? Huur een auto en verken het eiland met een surfplank op je dak. Er zijn genoeg stranden om lekker te gaan surfen of om een duik te nemen in de zee.
  • Heb je geen rijbewijs, dan is de bus ook een goede optie. De lokale bus rijdt door verschillende dorpjes en vanuit de bus kun je een goede indruk krijgen van het eiland. Heb je iets meer te besteden, pak dan een taxi.
  • De prijzen zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland. Omdat het een eiland is, moet alles worden geïmporteerd en daar betaal je dus ook voor.
  • El Cotillo is een leuk vissersdorpje dus verwacht geen grote uitgaansgelegenheden. Je komt hier daarom wel helemaal tot rust, omdat het er lekker laidback is. Mocht je een avond echt willen stappen, pak dan een taxi naar Corralejo.
  • Zijn je surflessen op? Je kunt altijd lessen bijboeken. Geen behoefte aan surflessen? Huur dan los je plank en eventueel wetsuit. De medewerkers van de Star Surfshop kunnen dan veel tips geven over de spots op het eiland.
  • Enjoy!
Share :
Related Posts

Leave Your Comment