Surfhostels in Afrika

Afrika - een continent dat alles heeft

Dit enorme continent beschikt over ongekende natuur, een zeer diverse bevolking, bijzondere culturen en… schitterende kustlijnen langs de Atlantische en de Indische Oceaan. Deze ellenlange kustlijnen herbergen als vanzelfsprekend een groot aantal surfspots aan zowel de oost-, zuid- als westkust van dit schitterende continent. Vanwege de diversiteit van Afrika biedt dit continent ideale omstandigheden om jouw reizen door Afrika af te wisselen met surfen. Ben jij op zoek naar een surfhostel op of nabij een uitstekende Afrikaanse surfspot? Lees dan op deze pagina verder welke surfhostels wij aanraden. 

Surfhostels in Afrika in het kort

Veelzijdigheid

Verschillende landen, verschillende culturen. Afrika wordt meer dan eens omschreven als het meest veelzijdige continent ter wereld. Wanneer ga jij op onderzoek?

Natuur

Afrika beschikt over een overweldigende natuur. Je treft droge woestijnen in het noorden en het zuiden, tropische regenwouden in het westen en eindeloze savanne in het oosten. 

Een nieuwe wereld

Afrika heeft veel plekken die nog niet ontdekt zijn door het massa-toerisme. Dit maakt dit continent zo aantrekkelijk en leuk! Wacht dus niet langer en ontdek dit prachtige contintent. 

Bevolking

De vriendelijke Afrikaanse bevolking verwelkomt jou met open armen. In veel Afrikaanse culturen wordt, vaak ondanks beperkte financiële mogelijkheden, met liefde gedeeld. 

Heerlijk eten

De Afrikaanse keuken staat bekend om haar veelzijdigheid. Je zult hier vele gerechten tegenkomen die je nog niet kent, dus laat je verrassen! 

Heerlijk klimaat

Grote delen van Afrika beschikken over een fantastisch klimaat. In Marokko is het heerlijk vertoeven tijdens onze grauwe herfst, en Zuid-Afrika beschikt over een fantastisch subtropisch klimaat.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat wereldwijd bekend als één van de allermooiste reisbestemmingen ter wereld. Het land kent prachtige natuur, bruisende wereldsteden, een diverse bevolking en een groot aantal stranden aan zowel de koele Atlantische Oceaan als de warme Indische Oceaan. Deze stranden bieden golfcondities van absolute wereldniveau. Jeffrey’s Bay wordt zelfs wereldwijd beschouwd als één van de allerbeste surfspots ter wereld.

Kaapstad

Kaapstad staat zeer hoog op bijna ieder lijstje dat ’s werelds beste reisbestemmingen toelicht. Deze prachtige wereldstad biedt een enorme diversiteit aan bevolking, prachtige stranden en een bruisend uitgaansleven. Daarnaast zorgen de Tafelberg en Lions Head voor schitterende uitzichten. In Kaapstad vind je het Cape Surf Hostel, één van de gaafste surfhostels van Kaapstad. Het surfen vindt plaats op het bekende Bloubergstrand met haar beroemde uitzicht op de tafelberg. 

Jeffrey's Bay

Jeffrey’s Bay staat bekend als één van de allerbeste surfspots ter wereld. Nier voor niets wordt hier één van de meest prestigieuze surfwedstrijden ter wereld georganiseerd. Daarnaast biedt de omgeving van Jeffrey’s Bay uitstekende mogelijkheden om dit prachtige land te verkennen! Ben jij op zoek naar geschikte accommodatie voor jouw surfvakantie in Jeffrey’s Bay? Check dan zeker Island Vibe Backpackers; een fantastische surfvakantie is gegarandeerd!

Meer lezen over surfen in Zuid-Afrika?

Marokko

Taghazout is het epicentrum van het surfen in Marokko. Dit voormalig vissersdorpje is sinds 10 jaar volledig ingericht op het surftoerisme. Surfers vanuit alle hoeken van de wereld trekken naar de uitstekende golven van de Atlantische Oceaan en het heerlijke klimaat van de westkust van Marokko. Daarnaast zorgen de Noord-Afrikaanse elementen voor een betoverende surfvakantie. Een uitstekende keuze voor jouw surfvakantie in Taghazout is het surf house Lapoint. Hier geniet je van de echte Taghazout experience: heerlijk eten, uitstekende surflessen, yogasessies op het dakterras en bijzondere culturele activiteiten. 

Senegal

Waar het Noord-Afrikaanse Marokko en de zuidelijk gelegen landen Zuid-Afrika, Namibië en Mozambique bekendstaan vanwege de uitstekende surfcondities, staat West-Afrika wat minder bekend als surfbestemming. Echter, de Atlantische Oceaan stuurt met grote regelmaat uitstekende golven tegen de stranden van West-Afrika op. Vooral Senegal is een zeer goede keuze voor jouw surfvakantie; hier vind je uitstekende golven die tamelijk goed bereikbaar zijn vanaf hoofdstad Dakar. Goede accommodatie voor jouw verblijf in Senegal bevindt zich op N’Gor Island, één van de beste surfspots van Senegal. 

Mozambique

Dit prachtige buurland van Zuid-Afrika begint zich meer en meer op te werpen tot een populaire vakantiebestemming. Deze voormalige Portugese kolonie beschikt echter over alle ingrediënten voor een uitstekende surfreis. Zo vind je hier prachtige stranden, zeer gastvrije bevolking en de warme Indische Oceaan met heerlijke golven. Bovendien zijn de meest populaire surfspots van Mozambique vrij eenvoudig te bereiken vanuit buurland Zuid-Afrika. Zo kun je deze twee heerlijke landen combineren tot de surfreis van jouw leven! De bekendste surfspot van Mozambique is Tofu. Een goede surfshop is de Surf Shack Tofo, waar je materiaal kunt huren en surflessen kunt volgen. Voor verblijf raden wij het nabijgelegen Mozambeat Motel aan, waar je zorgeloos onder de wol kunt kruipen na een fantastische dag surfen en andere activiteiten.