SurfaWhile Surf Spot: San Sebastian


Photo by Kylie Paz on Unsplash

N: 43°19′17″ W: 1°59′8″

San Sebastian is de ideale plek om te leren surfen en een nieuwe stad te ontdekken. Het stadsstrand staat bekend als een van de beste surfspots die direct bij een grote stad zijn gelegen. In dit artikel vertellen we meer over de stad en de verschillende surfspots in en rondom San Sebastian.

Surfen in San Sebastian

Surfen speelt een grote rol in de cultuur van San Sebastian. Duizenden bezoekers komen elk jaar naar de stad om de golven te trotseren. En met een goede reden; de golven zijn hier erg consistent met left-hand en right-hand breaks. Dit is perfect voor zowel beginnende, intermediate en ervaren surfers. Er zijn in de zomer en herfst ook regelmatig grote surf contests, waardoor je in deze periode veel surfers in de stad kunt vinden.

Surfen in de baai van  San Sebastian – Playa Zurriola

Het op één na beroemdste strand van San Sebastian, La Zurriola, stelt niet teleur voor surfliefhebbers. Zurriola ligt op 5 minuten lopen van het centrum van de stad en bevindt zich in de ‘Barrio Gros’ (de wijk). Dit strand is populair bij jong en oud, en ook niet-surfers weten hun weg hier naartoe te vinden. Dit strand is qua surfen in San Sebastian de uitgelegen plek. Er zijn weliswaar meestal veel surfers in het water, waaronder een aantal surfscholen, maar dat mag de pret niet drukken. De omstandigheden, met de stad op de achtergrond, zijn meer dan de moeite waard om hier naartoe te komen.

een prachtige afbeelding van de La Concha baai, waar overigens niet gesurft wordt. Recht Playa de Ondaretta, daar kun je wel surfen

Playa de Ondaretta

Dit strand ligt aan de westkant van de stad en is een stuk rustiger dan het bekende La Zurriola. Ook de golven zijn hier over het algemeen wat kleiner, wat het een uitstekende plek maakt om het surfen onder de knie te krijgen. Het is alleen mogelijk om met hoogtij te surfen, iets om rekening mee te houden dus. De lokale surfers en -instructeurs kunnen je goed helpen bij het bepalen van het ideale moment om te surfen. Dit strand grenst aan de promenade, langs de Igueldo berg. Dit geeft een prachtige ambiance.

Zarautz

Zarauts is gelegen op zo’n 20 minuten van San Sebastian en dit dorpje ademt letterlijk de surf. Zarautz beschikt over het langste strand van het Baskenland. Deze spot staat bekend om de golven die aardig hoog kunnen worden, wat echter vooral in de herfst en wintermaanden voorkomt. In de zomer is er een langdoorlopende golf die surfers van alle niveau’s aantrekt. Het is een groot en breed strand, dus in het water en op het strand zelf kan het druk worden in het hoogseizoen. In Zarautz zijn er een aantal surf hostels te vinden, maar je kunt ook kiezen voor het surfkamp in Zarautz, wat met name beginnende surfers trekt.

the long stretched beach of Zarautz

What else in San Sebastian

Als surfen niet de door jou gekozen manier van ontspanning is, dan zijn er genoeg alternatieven om de surfcultuur te bewonderen die door de straten van San Sebastian stroomt. Rip Curl, Quicksilver en Billabong hebben allemaal flagshipstores in de regio. Er is echter een overvloed aan onafhankelijke surfwinkels in het centrum van de stad die zeker de moeite waard zijn. Surfhutten, strandbars en restaurants zijn allemaal te vinden met uitzicht op het strand van La Zurriola. Ze zijn de perfecte plek om uit te rusten en de surfers te fotograferen terwijl je geniet van een ijskoude Morreti. San Sebastian is ook de locatie van het allereerste surffilmfestival Surfilmfestibal. In een ander artikel vertellen we meer over de zomer in San Sebastian.

SurfaWhile in San Sebastian

San Sebastian is een geweldige stad om te bezoeken, te genieten en te surfen. SurfaWhile werkt samen met een plaatselijke taalschool en biedt cursussen Spaans leren en surfen in San Sebastian aan. Dit is de ideale combinatie tussen leren en relaxen en fun. Uiteraard wordt de accommodatie ook geregeld.

Als je gewoon in San Sebastian wilt blijven en alleen wilt surfen, kun je kiezen voor een surfhostel. Er zijn een aantal leuke surfhostels in San Sebastian, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Share :
Related Posts

Leave Your Comment