SurfaWhile Travel Tips: Een dagtrip naar Lissabon


N 38° 44′ 13.56” W 9° 8′ 33.660′

Surfen voor veel mensen niet de eerste gedachte bij Lissabon als vakantiebestemming. Al zijn er wel genoeg surfspots voor een breed publiek, is dit niet de focus voor vandaag. In dit artikel lees je meer over wat te doen in Lissabon als jij een paar uur te vertoeven hebt in deze prachtige stad.

Dagtrip Lissabon

Portugal had ons hart al lange tijd geleden veroverd met haar schilderachtige straten,  kleurrijke gevels, het eten en niet te vergeten het klimaat. Lissabon is hier geen uitzondering op, en is wat ons betreft de perfecte stad om een dag te ontsnappen aan de inspanning van het surfen. Er is zo veel te zien in deze stad en de beste manier om dat te doen is lopend. Dat brengt ons gelijk bij de eerste Travel Tip.

Gratis walking tour

Up and coming in Lissabon zijn de gratis wandel tours waarbij je met locals en een groep bezoekers de stad ontdekt. Dit is de perfecte manier om op een informele en authentieke manier de leukste plekken te bezoeken. Deze tours nemen je mee langs de bekende bezienswaardigheden maar de kracht ligt in het bezoeken van de authentieke plekjes. En niemand kan dat beter laten zien dan een local die al jaren in de stad woont.

Het is een gratis tour maar aangezien je al gauw 2 uur aan het wandelen bent en de gids alle ins and outs deelt wordt er wel een fooi verwacht.

Struinen door de typische straten van Lissabon

Bezoek Barrio Alto

Tijdens de walking tour heb je waarschijnlijk de leukste wijkjes al ontdekt. Maar onze favoriet is Barrio Alto, de bovenstad van Lissabon en de plek waar je moet zijn voor het uitgaansgebied en de vele kunstzinnige winkeltjes. Dit is echte geen wijk voor de vroege vogels, in de ochtend en vroege middag zijn de meeste luiken nog gesloten. Tegen de avond komt de wijk tot leven, dit is ook de leukste tijd om de wijk te ontdekken. Tot diep in de nacht is hier (live) muziek te horen. Barrio Alto is niet een wijk om lekker rustig een drankje te doen, de cafés zijn vaak klein en druk. Mede hierdoor zijn er veel mensen die hun drankje gewoon op straat drinken en dat is juist het charmante aan deze buurt.

Eten in Lissabon

Tijdens een dagje Lissabon moet er natuurlijk ook gegeten worden en ook in dit opzicht stelt Lissabon niet teleur. Vanwege de ligging aan zee zijn er tal van visrestaurants, en wat is de vis lekker hier! Toch is het favoriete restaurant van SurfaWhile iets compleet anders, namelijk een restaurant waar je zelf je vlees gaart aan tafel. Bij Cabaças krijg je namelijk een flinke steak die je gaart op een hete steen. Er staan ook andere opties op de kaart, maar de streak is er eentje die je niet mag overslaan. Het is hier altijd druk wat een goed teken is, maar vaak moet je wel even wachten. Het is het wachten echt waard en er zijn genoeg mogelijkheden om een drankje te doen in de buurt van Cabaças.

Cais do Sobre

Deze wijk in Lissabon heeft een complete make over gehad in 2011. Een paar jaar geleden was het nog een wijk vol criminaliteit maar daar is tegenwoordig niks meer van terug te zien. Het is vooral in de avonduren een bruisende wijk met restaurants, bars en clubs die tot diep in de nacht geopend zijn. De roze straat is het middelpunt van de wijk en is de plek waar de meeste mensen samen komen. Omdat deze wijk aan het water ligt is het ook een goed alternatief voor het strand, wat een aardig stuk buiten de stad ligt. Ook een aanrader is met de Ferry naar de overkant van de rivier gaan. Tijdens deze korte oversteek geniet je van het uitzicht op de stad van het water, zonder te prijzen voor een boottocht te moeten betalen.

Het uitzicht van de overkant van de rivier is zeker de moeite waard! 

Deze tips van SurfaWhile zijn een goed uitgangspunt voor een bezoek van een dag of paar uur aan Lissabon. Een fijne afwisseling van een surfvakantie in een van de vele surfbestemmingen in de buurt van Lissabon. Onze favoriete surfvakanties in de buurt zijn Gota d’Agua in Caparica en Quinta surfhouse in Ericeira.

Share :
Related Posts

Leave Your Comment