De beste surfvakanties voor beginners in Europa voor 2019


SurfaWhile surfen voor beginners 2019

Je kent het wel, iemand heeft weinig tot geen ervaring met surfen maar wil wel graag op surfvakantie. Elk jaar boeken er via SurfaWhile veel beginnende surfers en ook jou helpen wij graag verder. In dit overzicht vind je een aantal surfspots binnen Europa die uitermate geschikt zijn voor de beginnende surfers. We maken onderscheid tussen bestemmingen in Frankrijk, Spanje en Portugal. Een groot voordeel van Frankrijk is dat je er gemakkelijk met de bus kunt komen vanuit Nederland en België, wat deze reizen vaak een stuk goedkoper maakt. Mocht je aan de hand van dit overzicht nog niet zeker zijn over welke bestemming nou het best bij jou past, neem dan contact met ons op, of ga naar de pagina waar je een surfvakantie op maat kunt opvragen. Hier kun je precies aangeven wat jij voor ogen hebt, qua locatie, en of je juist veel of weinig feestjes wilt. We horen graag van je!

SurfaWhile surfen in Frankrijk voor beginners 2019

Surfen in Frankrijk voor beginners

1. Surfen in Moliets:

De meest populaire surfspot tijdens de zomer in Frankrijk is toch wel Moliets. Hier zijn tal van surfkampen te vinden, allemaal met een eigen identiteit. Jaarlijks komen er vele surfers, van alle niveaus, naar dit surfstadje, waar gezelligheid overheerst. De meeste surfers hier hebben weinig tot geen ervaring, en ondanks dat de surfcondities soms iets lastig kunnen zijn, komt iedereen hier toch altijd terug met een een heel positief gevoel, na een week waarin ze echt hebben leren surfen. Indien je een surfvakantie in luxe wilt, is dat mogelijk, maar ook kun je kiezen voor het gezellige surfkamp met een echte surf-vibe.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Dreamsea Surf Camp Glamping

Meer informatie: Star Surf Camps

2. Surfen in Mimizan:

Mimizan is dé surfhoofdstad van Frankrijk en dat is het natuurlijk niet zomaar. De afgelopen jaren heeft het surfstadje de stempel ‘party-oord’ een beetje verloren en is de kwaliteit van het leven er ten goede gekomen. In dit mooie surf hotel staan Arnaud en Aurelie te allen tijde voor de gasten klaar om jou een zo mooi mogelijke tijd te beleven en uiteraard is er een ook speciale surf-crew aanwezig tijdens de zomer. Zo zul jij dus kunnen genieten en ook op surf-gebied niets tekort komen.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open April – November, beperkt beschikbaar

Meer informatie: Single Fin Lodge

3. Surfen in Vieux Boucau:

Dit Franse surfstadje biedt tal van voordelen. Er zijn twee leuke surfkampen gelegen op 3 minuten lopen van het strand. Een van deze kampen is erg internationaal, waar bovendien veel aan yoga gedaan wordt. Daarnaast is er ook een Nederlandstalig surfkamp, waar de gezelligheid, naast het surfen, de boventoon voert.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Juni – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Brunotti Surf Camp (Nederlandstalig)

Meer informatie: Planet Surf Camp (internationaal)

SurfaWhile surfen in Spanje voor beginners 2019

Surfen in Spanje voor beginners

1. Surfen in Loredo:

We zijn het er wel over uit dat de Spaanse Noordkust the place to be is om te leren surfen. Er zijn verschillende redenen (ligging van de baaien, de wind, consistentie van de golven en de lichte stroming) waarom juist deze plek zó goed is voor beginners. Met name Loredo is heel erg toegankelijk voor first timers en we raden jou dan ook ten zeerste aan om deze kant op te komen. Kies voor een verblijf waar je surfen combineert met veel gezelligheid en een feestje op z’n tijd of kies het surfhotel, waar je meer privacy en luxe geniet.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Maart – November, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Latas Surf House

More information: Latas Fin House (hotel)

2. Surfen in Oyambre:

Als je vanaf Loredo nog iets verder richting het westen rijdt, kom je in Oyambre. Het strand – Playa de Oyambre – is ook ideaal voor beginners (vanwege de bovengenoemde redenen). Hier in het water kan het iets drukker zijn, maar dat mag de pret absoluut niet drukken, er is plek voor iedereen. Op 5 minuten lopen van het strand kom je een gezellig surfkamp tegen, met optredens en andere leuke activiteiten gedurende de week. Indien je een surfkamp wil dat iets kleinschaliger is, met de focus nóg iets meer op kwaliteit, kies dan voor het surfkamp in Comillas, op enkele minuten van Playa de Oyambre.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Star Surf Camp

More information: Dreamsea Surf Camp Glamping

SurfaWhile surfen in Portugal voor beginners 2019

Surfen in Portugal voor beginners

1. Surfen in Caparica:

Vlak onder Lissabon is het surfstadje Caparica gelegen. Het grote pluspunt van deze plek is het brede scala aan surfstranden. Voor alle niveaus is er een strand met uitstekende surfcondities, elke dag. Daarnaast is er ook een hoop te doen in Caparica zelf, en Lissabon ligt om de hoek. Je hoeft je dus geen moment te vervelen. Voor de meest complete surfervaring ga je naar dit gezellige en mooie surf house.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Februari – November, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Gota d Agua Surf House

Meer informatie: Gota d’Agua Suites, Caparica (ideaal voor koppels)

2. Surfen in Alentejo:

Op zo’n 100 kilometer ten zuiden van Lissabon begint de regio Alentejo. Deze prachtige streek heeft veel te bieden, waaronder een kustlijn waar je je ogen bij uitkijkt en surfcondities die heel erg toegankelijk zijn voor beginnende surfers. Jaarlijks komen hier tal van surfers die hun eerste golven pakken, en met succes. Verblijf in een internationaal surfkamp, of kies toch voor een verblijf in erg veel luxe; de Glamping Plus (maar wacht niet te lang, want surfkamp is bijna altijd heel snel uitverkocht).

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Dreamsea Surf Camp Alentejo

3. Surfen in Ericeira:

Dit is de meest bekende plek om te surfen in Portugal en ook beginners weten hun weg naar dit oord elk jaar weer te vinden. In en rondom dit stadje zijn er al 4-5 surfstranden te vinden, waar er altijd wel een goede plek voor beginnende surfers is te vinden. Via SurfaWhile kom je hier bij het meest luxe surf house van Europa, ben jij klaar voor een onvergetelijke week?! Of kies voor het kleinschalige surf house wat door een Brits-Portugees koppel wordt gerunt.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Maart – November, beperkt beschikbaar

Meer informatie: Lapoint Surf Camp Quinta (deluxe)

Meer informatie: Magikvanilla Surf House

4. Surfen in Aljezur:

Indien je op vakantie wilt met de familie, is Aljezur een hele goede optie. Op een aantal kilometer van de camping waar het leuke familie surfkamp is gevestigd, liggen verschillende surfstranden, waar er alleen gesurft zal worden op de meest veilige surfspots.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Juni – September, beperkt beschikbaar

Meer informatie: Surflife Family Camp Aljezur

5. Surfen in Porto:

Waar het noorden van Portugal in de winter vrij ruig kan zijn, vind je er in de zomer ideale omstandigheden voor beginnende surfers. Op een paar kilometer van deze stad liggen tal van surfspots, waar je een surfvakantie kunt combineren met chillen en een stadsbezoek. Het surfhuis wat je via SurfaWhile kunt boeken staat bekend om haar persoonlijke approach en is zeker het bezoeken waard. Ook het surfkamp wat meer naar het zuiden ligt, in Tocha, is ideaal geschikt om te gaan surfen. Tevens zijn 3 topmaaltijden per dag inclusief, zodat jij je kunt focussen op surfen en vakantie houden.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open April – Oktober, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Salty Surf Lodge Porto

Meer informatie: Dreamsea Surf Camp Tocha

Share :
Related Posts

Leave Your Comment