Veelgestelde vragen

Wat is SurfaWhile?

1
Hoe werkt SurfaWhile?

SurfaWhile is uiteraard te allen tijden te bereiken, zowel voor, tijdens als na jouw vakantie. Tijdens het boekingsproces zul je alleen met ons contact hebben. In principe zul je pas bij aankomst op jouw bestemming, bijvoorbeeld tijdens de transfer vanaf een vliegveld, contact hebben met de school zelf.

2
Wat is het voordeel van SurfaWhile?

Je hebt een Nederlands aanspreekpunt met een breed netwerk en ruime ervaring. Ons team heeft veel eigen ervaring op het gebied van reizen, surfen en talenscholen. Wij staan dan ook klaar om al je vragen te beantwoorden!

3
Zijn jullie puur een boekingswebsite?

Je kunt via ons jouw gewenste surf- en(of) taalreis boeken. Hier gaat echter, indien je dat fijn vind, een heel traject aan vooraf. Wij horen graag aan wat jouw reiswensen precies zijn en komen dan vervolgens met een passend voordeel bij je terug. Onze eigen ervaringen helpen er goed bij om jou te kunnen adviseren wat het beste bij jou zou passen. Ook de communicatie per WhatsApp zorgt voor een makkelijke, snelle en flexibele toevoer van informatie op maat.

4
Hebben jullie je eigen scholen en/of kampen?

Nee, SurfaWhile heeft momenteel geen eigen scholen of surfkampen. Alle vakanties die wij aanbieden verkopen wij in de naam van de partner. Al deze partners voldoen aan verschillende kwaliteitseisen, en vele zijn ook in het bezit van officiele talenschool-certificaten.

5
Met wie heb ik contact?

SurfaWhile is uiteraard te allen tijden te bereiken, zowel voor, tijdens als na jouw vakantie. Tijdens het boekingsproces zul je alleen met ons contact hebben. In principe zul je pas bij aankomst op jouw bestemming, bijvoorbeeld tijdens de transfer vanaf een vliegveld, contact hebben met de school zelf.

De Surf + Taalreizen

1
Waarom zou ik niet direct via de taalschool boeken?

Alle reizen die wij aanbieden zou je in principe direct kunnen boeken bij de desbetreffende school. Echter zien wij dat veel mensen het fijn vinden om het geld over te maken naar een Nederlandse bank en verloopt alle communicatie via ons ook in het Nederlands. Wij hanteren daarnaast dezelfde prijzen voor de cursussen als onze partner, dus je betaald daar ook niet meer voor indien je via ons boekt.

2
Hoe bepaalt SurfaWhile de kwaliteit van de taalscholen?

SurfaWhile heeft kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan. Wij kiezen onze partnerinstituten met grote zorgvuldigheid uit. zo goed als alle bestemmingen die je vindt staan bekend als de beste surfbestemmingen ter wereld. Daarnaast ligt bij ons de kwaliteitsstandaard hoog wat betreft de taalinstituten waar wij mee samenwerken. Een groot aantal van onze partnerscholen zijn in het verleden genomineerd geweest voor de Star Awards: dit is zoiets als de Oscars voor de taalreizen! Ook zijn veel van de partnerinstituten van SurfaWhile gecertificeerde examencentra. Dit betekent dat je op deze scholen officiële examens mag en kunt afleggen.

3
Kom ik tussen veel andere Nederlandsers en Belgen terecht?

SurfaWhile hecht zeer veel waarde aan een internationale mix van studenten. Wij zijn van mening dat de beste resultaten worden bereikt wanneer ook buiten de lesuren om veel in de nieuwe taal wordt gesproken. Daarnaast leer je veel over de verschillende culturen van over de hele wereld wanneer je je bevindt tussen de internationale reizigers. Wij streven er dus naar dat je in een internationale mix van studenten terechtkomt, zodat je niet alleen maar met Nederlanders hoeft op te trekken en zoveel mogelijk vooruitgang boekt in de taal die je aan het leren bent.

4
Wat kan ik doen ter voorbereiding?

In principe regelt SurfaWhile alles voor je, en hoef je alleen maar in het vliegtuig te stappen, om je een aantal dagen later bij de talenschool te melden. In die zin is het erg gemakkelijk. Uiteraard kun je zelf wel een aantal extra voorbereidingen treffen, om zo nog meer uit je reis te halen. Je kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid al wat taallessen volgen, zodat je al het een en ander weet, en je ook in de ´vibe´ zit. Hierdoor zullen de eerste lessen een stuk makkelijker en effectiever zijn.

5
Heb ik een verzekering nodig?

Je kunt ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Voor wie?

1
Ik ben beginner met mijn taal, voor hoe lang zal ik moeten gaan?

Indien je nog geen of weinig ervaring met een bepaalde taal hebt, raden wij je aan om ten minste 4 weken op reis te gaan. Dit omdat de kans dan aannemelijk groter is dat je een dusdanige basis opbouwt die ook zal blijven hangen. Uiteraard kun je ook in 2 weken veel leren, maar het effect op de lange termijn is vaak minder.

2
Zijn er meer mensen die alleen reizen?

Er zijn zeker vele anderen die alleen reizen. Of het nou om een surfkamp in Portugal gaat, een cursus Engels + Surf in Byron Bay of een combinatie van Spaans leren en surfen in Ecuador, overal zijn er mensen die alleen reizen. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je tussen allemaal groepjes vrienden komt te zitten. En zelfs al zou dat zo zijn, zijn de meeste reizigers vaak erg open en sociaal en wordt iedereen vaak snel in een groep opgenomen.

3
Ik ben 15 jaar, kan ik dan al een reis boeken via SurfaWhile?

Als je 15 jaar bent, kun je in sommige gevallen wel met SurfaWhile mee.  Je kunt je opgeven voor een van de junior programs die wij aanbieden (vraag hiervoor naar de mogelijkheden, en vertel ons waar jij naar op zoek bent). Indien je naar een surfkamp zou willen gaan, kunnen we in sommige gevallen een uitzondering maken. Hier kunnen we op voorhand geen uitsluitsel over geven, maar wij denken graag met je mee, en meestal is er erg veel mogelijk! Wel vragen wij te allen tijden om een goedkeuring van de ouders/verzorgers.

4
Ik ben 16 jaar, kan ik dan al een reis boeken via SurfaWhile?

In principe wel. Niet alle bestemmingen laten solo-reizigers van 16 toe, maar de meeste zijn hier wel flexibel in. Vraag hierbij naar informatie op maat. Ook kun je ons vragen naar de verschillende junior programma’s die wij aanbieden.

5
Ik ben 17 jaar, kan ik dan al een reis boeken via SurfaWhile?

Net zoals bij de 16-jarigen, er zijn bestemmingen waar je pas naartoe kunt gaan vanaf dat je 18 bent. Aan de andere kant kunnen er voor 17-jarigen wel eens uitzonderingen gemaakt worden. Wij denken graag zo goed mogelijk met je mee en helpen je graag verder.

6
Ik ben 18 jaar, kan ik dan al een reis boeken via SurfaWhile?

Ja, al onze reizen zijn sowieso te boeken voor jongeren die minimaal 18 jaar zijn.

Tijdens jouw reis

1
Ik ben beginner met mijn taal, voor hoe lang zal ik moeten gaan?

Indien je nog geen of weinig ervaring met een bepaalde taal hebt, raden wij je aan om ten minste 4 weken op reis te gaan. Dit omdat de kans dan aannemelijk groter is dat je een dusdanige basis opbouwt die ook zal blijven hangen. Uiteraard kun je ook in 2 weken veel leren, maar het effect op de lange termijn is vaak minder.

2
Met wie heb ik contact tijdens mijn vakantie?

Uiteraard kun je altijd bij SurfaWhile terecht. Wij doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk bij te staan tijdens jouw vakantie. Echter is het in de praktijk vaak makkelijker om tijdens jouw reis vooral te communiceren met de school zelf. Mochten wij jou daarbij bij kunnen staan, door middel van een email of telefoontje, zullen wij dat uiteraard altijd doen.