Ga goed voorbereid op reis!

Wanneer jij een reis boekt waarbij je ook gaat surfen, is het belangrijk om jezelf goed in te dekken tegen allerlei zaken die zich kunnen afspelen voor- of tijdens jouw reis. Je kunt dit doen door middel van het afsluiten van een verzekering. De twee voornaamste soorten verzekeringen zijn een reisverzekering en een annuleringsverzekering. In het overzicht hieronder vind je hier meer informatie over.

Reisverzekering

Het is erg makkelijk en snel om zelf een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit doe je direct via onze partner De Europeesche.

Regel het zelf!

 

Met een reisverzekering kun je met een gerust hart op reis. Deze verzekering dient ervoor dat je in bepaalde gevallen van schade niet zelf voor 100% hoeft op te draaien voor de kosten. Naast potentiële schade (bijv. in een surfaccommodatie) kun je je ook indekken tegen extra reis- of belkosten. Verder is het ook mogelijk om een verzekering af te sluiten tegen ongelukken, diefstal of medische kosten.

Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

Je kunt je reisverzekering ook afsluiten via SurfaWhile, wij werken samen met De Europeesche. Via hun kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering, waar je kiest voor Europadekking of Werelddekking. Vervolgens kun je kiezen voor basis, comfort of optimaal, waar je ook verschillende extra dekkingen kunt selecteren. Zo zorg je er dus voor dat jij optimaal voorbereid op reis gaat.

Basis

Kies de Basis Kortlopende reisverzekering van de Europeesche indien jij graag beschermt wilt zijn tegen de belangrijkste risico’s gedurende jouw reis. Mocht je bijvoorbeeld iets stukmaken in jouw accommodatie kun je aanspraak maken op een vergoeding. Dit geldt ook voor onverwachte extra reis- of telefoonkosten. Check de polisvoorwaarden voor de precieze dekkingen.

Comfort

Je kunt ook voor het Comfort pakket kiezen, waarbij je dezelfde verzekering hebt als de Basis-verzekering, met een extra (en ruimere) vergoeding voor dekkingen op kosten zoals geneeskunde, ongevallen of (verloren / beschadigde) bagage. Check de polisvoorwaarden voor de precieze vergoedingen.

Optimaal

Kies het Optimaal-pakket indien je helemaal zorgeloos op reis zou willen gaan. Hier weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan want je hebt een nog ruimere dekking op een hele hoop zaken, zoals die in het Basis en Comfort pakket. Tevens zal dit gaan om dekking bij rechtsbijstand en ook is jouw bagage tot twee jaar oud vergoedt tegen de nieuwwaarde. Check de polisvoorwaarden voor de precieze vergoedingen.

Annuleringsverzekering

Het is erg makkelijk en snel om een annuleringsverzekering zelf af te sluiten. Dit doe je direct via onze partner De Europeesche. 

Regel het zelf!

 

Let op: doe dit wel uiterlijk 7 dagen nadat jouw boeking bevestigd is. 

Wanneer je een reis boekt heb je de vrijwillige keuze om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt je bijvoorbeeld indekken tegen:

  • Ernstige ziekte van de reiziger (jijzelf)
  • Ernstige ziekte of overlijden van een huisgenoot of familielid (1ste of 2de graads)
  • Onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband

Er zijn verschillende gradaties qua verzekering, meestal heb je een basis annuleringsverzekering en een all-risk annuleringsverzekering. Ga dit zelf even goed na, indien je zelf deze verzekering afsluit.

Je kunt er ook voor kiezen om via ons een verzekering af te sluiten. Ook in dit geval geldt dat je dit dient aan te geven binnen uiterlijk 7 dagen na jouw boeking.